Over mij

Ik ben een creatieve maker.

Het liefst werk ik in een multifunctionele ruimte waar ik kan schilderen, zagen, timmeren en naaien. Van jongs af aan ontwerp ik kleding en bouw ik constructies van hout, doek,  bamboe en papier-maché.

In 1998 heb ik me toegelegd op schilderen met eitempera en pigmenten. Ik ben geschoold in het maken van Oudrussische ikonen. Ook schilder ik Griekse en Koptische ikonen , Russische sprookjes en oosterse prenten.

Veel geslaagde projecten
In 2015 ben ik als constructiekunstenaar, kunstig begeleider en multidisciplinair medewerker begonnen bij cultuurwerkplaats Zeezicht in Heerlen. Zeezicht ondersteunde en organiseerde festivals in het zuiden van het land. Veel geslaagde projecten kwamen voort uit de Zeezicht-werkplaatsen en -loodsen, die volstonden met evenveel tot de verbeelding sprekende materialen.

Van KEIGOED.org naar benedicte.nl
In 2019 is KEIGOED.org in het leven geroepen. De creatieve versierders van KEIGOED – Jenneke van der Weijden en Benedicte van der Velden – staan voor kleurrijke aankleding en decoratie. Begin 2024 ben ik gestart met benedicte.nl.

Companies I work with